Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?” Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?” Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?” Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?” Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?”

Fotodocumentaire “Bijt hij, als je hem aait?”

De fascinerende wereld van taxidermie roept vaak veel vragen op. Waarom worden huisdieren ├╝berhaupt opgezet? Wat voor impact heeft het werken met dode dieren op een taxidermist? En wat is eigenlijk de betekenis van het zijn van een dier, en hoe verhoudt zich dat tot de relatie tussen mens en dier? Wat maakt een dier uniek?
De grens tussen morbide schoonheid en weerzin is vaak dun bij taxidermie. Sommige mensen vinden het prachtig om naar opgezette dieren te kijken, anderen vinden het juist luguber of zelfs angstaanjagend. Het roept vragen op over onze perceptie van leven en dood, schoonheid en lelijkheid.
Het was voor mijn een voorrecht om een glimp op te kunnen vangen van deze wereld. Als “beeld-denker” is het voor mij belangrijk om mijn ervaringen en blik op de wereld om mij heen te delen. Ik geloof dat beelden een krachtig medium zijn waarmee we emoties kunnen overbrengen en verhalen kunnen vertellen die anders moeilijk in woorden te vatten zijn. Ik hoop dat mijn foto’s een dialoog op gang kunnen brengen over hoe we omgaan met dieren en onze relatie tot de natuur. April 2024

Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert.